Jak zhubla Ivanna 

Sedím na kávě s holkou, kterou znám pár dní a je mi upřímně líto v jaké situaci se nachází. Je ve velkém stresu z nového jídelníčku, který jí byl doporučen od jejího ošetřujícího lékaře kvůli autoimunitnímu onemocnění. Její onemocnění ovlivňuje i možnost otěhotnět. Doktor řekl, že by to mohla zkusit stravou, že existuje souvislost mezi jídlem, vyšší váhou a tímto onemocněním.

A teď si představte Ivannu, která 10 let intenzivně podnikala, takže byla neustále pod tlakem, jedla nepravidelně, protože nestíhala. Nakupovala hlavně maso, sušenky, pečivo a málo dbala na složení jejího jídlélníčku. Večer si vychutnávala sledováním k televize a odmou pro ní byla zmrzlina. Na sport neměla čas a stejně si říkala, že není žádný sportovec. Usínala špatně a v noci se budila myšlenkami na to, co musí druhý den udělat. Záměrně se nefotila a oblékala se tak, aby se cítila pohodlně. Připadalo jí, že váha není tak strašná, dokud si nepromluvila s lékařem.

Uvědomila si, že to všechno nechala zajít až moc daleko. Nevěděla, jak se o své tělo začít zase starat a jak má vařit, protože se rozhodla pro přísnou variantu jídelníčku s omezením masa, mléčných výrobků, některých druhů zeleniny a lepku.

V hlavě se jí honila otázka: ,,Jak to ve 40 letech vůbec dokážu?“

A tak jsem jí nejprve uklidnila a vysvětlila, že naše tělo a mysl má opravdu neskutečnou moc a pokud tomu bude věřit a chtít, dokáže to. Takové ty blbosti jako: jsem tlustá, protože mám takové geny, protože už je mi 35 let, 40 let.., mám pomalé spalování atd. Jsou to naše výmluvy. Řekla jsem: ,, Ivanno, nějakou dobu jsi tělu dávala zabrat a tak mu teď dopřej dostatek času pro tvou změnu.“ Ivanna pochopila, že další extrém by byl pro její onemocnění něco, co si nemůže dovolit. Nabídla jsem se, že jí celým procesem provedu a budu její oporou.

Pravidlo číslo 1

Pokud si s něčím nevím rady a chci změnu udělat pořádně, tak si najdu odborníka, který mi s tím pomůže.

A tak jsme z jejího chaosu v jídle začaly dělat pořádek. Začaly jsme tvořit její nový jídelníček za normálního běhu. Ivanna začala chápat, že je lepek skoro všude a to i v konzervách, kuskusu a uzeninách. Učila se.

Pravidlo číslo 2

Uč se za pochodu a neměň všechno najednou. Chval se za každý malý pokrok.

Po několika měsících zkoušení nových receptů, objevování restaurací a jejich možností Ivanna měla dole skoro 10 kg. „Přežily“ jsme společně grilování, návštěvy, dovolené a ona si v tom našla svůj způsob, který jí vyhovoval. Nastavily jsme 3 porce jídla na den.

Pravidlo číslo 3

Každý jsme jiný a každému vyhovuje jedinečný způsob změny. Musíš si to zkoušet, vyjít z pohodlíčka – komfortní zóny a pak zjistíš, co je pro tebe to nejlepší.

Základem úspěchu byly naše pravidelné konzultace, které jsem zaměřovala i na osobní rozvoj. Na začátku jsem jasně s Ivannou stanovila co chce (cíl), co proto musí udělat, na jakých zvycích musí pracovat. Její původní režim naznačoval, že samu sebe má skoro na posledním místě a pokulhávalo jí sebevědomí. Začaly jsme posilovat její slabé a především silné stránky, nové zvyky, chování, odvahu a pohled na samu sebe. Její sebedůvěra vzrostla. 

Pravidlo číslo 4

Měj se rád/a, pracuj na svém sebevědomí, protože od toho se odvíjí všechno kolem tebe i v tobě.

Postupně začala Ivanna úplně zářit. Kvalitní jídlo s velkým množstvím zeleniny, ovoce, ořechů, ryb a málo živočišných tuků způsobilo, že se jí rozzářila pokožka, zmizela celulitida, ustálily se jí nálada, začala být veselá, zdravá a tělo si zpevnila jógou a chůzí. Snížily jsme přes – 15 kg, vystudovala dokonce výživu v Londýně, stala se mou výbornou kamarádkou a její reprodukční orgány začaly fungovat!! A to díky stravě. Ve 40 letech.

Pravidlo číslo 5

Hubení a zdraví lidé nejsou proto, že mají skvělé geny, ale protože si je sami v průběhu života tak vypracovali. Inspirace od neurovědkyně Caroline Leaf, která toto tvrzení potvrzuje.

Věřím, že vás Ivanny příběh inspiroval. Kristýna