Snídaně pro skvělý start dne

4. srpna 2020 - 9:45
img_2812_optimized.jpg

Pravidelně jím bílkovinnou snídani. Nemám po ní dlouho hlad a ani chutě na sladké.

Snídám, pokud se probudím hladová. Pokud jsem den předtím jedla více odpoledne a večer, tak si snídani posunu a nebo vynechám úplně.

Proč zrovna proteinovou snídani?

  1. zasytí
  2. reguluje chuť k jídlu
  3. pomáhá k regeneraci a k stavbě svalové tkáně
  4. přispívá ke zdraví kostí, vlasů, kůže i nehtů
  5. podporuje imunitní systém
  6. je po ní stabilní hladina krevního cukru

Moje oblíbená:

Sázená vejce na zelenině

Suroviny pro dvě osoby:

  • vejce 4 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule, na kostičky 1/2 ks
  • Anglická slanina od řezníka 100 g
  • červená nebo žlutá paprika 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý špenát, nahrubo nasekaný 1 hrst
  • sůl a pepř

Postup:
Orestuj na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisyp papriku nakrájenou na proužky a dochuť solí. Krátce orestuj. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepni do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryj pokličkou, stáhni plamen a na mírném ohni vař 15 minut.
Těsně před koncem vmíchej špenát.

Buď kreativní:
Stačí vyměnit pár ingrediancí a už máš jinou snídaňovou pánev. Můžeš orestovat potraviny na Ghí másle.

Dobrou chuť Kristýna

#hrapodlekristyny

comments powered by Disqus
Používáme cookies.